Op de agenda

 • Nieuwe website visitveluwe.nljaarrond - Wij werken achter de schermen hard aan een compleet nieuwe website voor visitveluwe.nl. Een nieuw ontwerp, nieuwe functionaliteiten en volledig aansluitend op onze nieuwe marketingstrategie. We delen regelmatig previews en updates in de mijlpalen!
 • Themacampagnejaarrond - Inspiratie in de regio
 • Belevingsgebiedenjaarrond - Vraag een financiële bijdrage voor je ontwikkelingsplan. Kijk hier voor meer informatie. Een groot aantal voorstellen zijn inmiddels akkoord bevonden en plannen worden de komende tijd dus ten uitvoer gebracht. Daarnaast is er gestart met de set & go meetings, een bijeenkomst om met elkaar concrete stappen te gaan maken richting de uitvoer. Wie pakt welke handschoen op?
 • Korte Ketens - jaarrond - De gunningsregeling voor het aanvragen van een financiële bijdrage voor dit project is positief ontvangen! Inmiddels zijn de gelden toegekend en is het niet meer mogelijk om een plan in te dienen. De slag richting de uitvoer, met daarbij de korte keten verbinding, wordt gemaakt. Daarover de komende maanden meer!
 • Icoonjaar Hanze - jaarrond In samenwerking met de Noord-Veluwse gemeenten, gastheerschappen en ondernemers is er met creatief bureau Amazing gewerkt aan een nieuwe, digitale, manier om de Hanzetijd te beleven. In totaal zijn er vijf nieuwe routes ontwikkeld, waarbij men in de huid van een personage naar keuze kruipt. Door zijn of haar ogen ga je terug in de Hanzetijd en verken je het gebied per fiets of wandelend. Alle #hanzestories routes staan inmiddels live op veluwehanzestories.nl en de feestelijke opening was 21 maart. In april en mei voeren we campagne voor de zichtbaarheid en bekendheid van de routes.
 • Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen - jaarrond - Ontvang een investeringsbijdrage van € 10.000, kijk hier voor meer info.
 • Uitrol wandelnetwerkjaarrond - In 2024 worden er flinke stappen gemaakt in de uitrol van het wandelnetwerk op de Veluwe. Gemeente Rheden en Brummen naderen afronding, gemeente Wageningen is de eerst volgende in de rij. Wanneer de wandelnetwerken zijn uitgerold worden deze ook toegevoegd aan de digitale routeplanner. Hier kunnen gebruikers hun eigen routes maken over dit nieuwe wandelnetwerk
 • Belevingsobjecten - jaarrond - De komende maand worden de laatste ‘Belevingsobjecten’ op de Veluwezoom geplaatst. Deze interactieve objecten markeren bijzondere onbekende plekken op de Veluwezoom, van Brummen t/m Wageningen. Doel hiervan is bezoekers, en met name fietsers, d.m.v. 3 fietsroutes die de onbekende ‘parels’ aan elkaar rijgen en daarmee te spreiden naar minder drukke plekken op de Veluwe(zoom). Als alle objecten in de grond staan volgt er nog marketingcommunicatie inzet in de regio. Bekijk de bijzondere verhalen en de routes hier.
 • Das andere Holland - jaarrond - In 2024 werken we aan een toekomstbestendige website voor onze Duitse marktbewerking. De content krijgt een opschoonbeurt. Het menu gaat op de schop. En we verbeteren de URL structuur. We verwachten na de zomer het meeste werk verzet te hebben.
 • Themacampagne - januari t/m april en september - Campagne Duitse markt: net zo mooi, net over de grens
 • Themacampagne - februari t/m mei - Campagne Familieplezier: samen genieten op de Veluwe
 • MICE campagne - april en mei - MICE campagne Veluwe
 • Campagne nieuwe abonnees e-mailnieuwsbrief - vanaf april - Vanaf april start maandelijks een nieuwe campagne om consumenten te enthousiasmeren voor de e-mailnieuwsbrief. O.a. met incentives zoals wandel- en fietsroutes.

Contentkalender

 • visitveluwe.nl - april – Hier vind je de lekkerste streekproducten van de Veluwe
 • visitveluwe.nl - april – De leukste tips op de Veluwe in de meivakantie
 • visitveluwe.nl - april – Museale parels op de Veluwe

Waar we trots op zijn!

Mijlpalen

01 wk 14 apr

02

03

04

05

06

07

08 wk 15

09

10

11

12

13

14

15 wk 16

16

17

18

19

20

21

22 wk 17

23

24

25

26

27

28

29 wk 18

30

01 mei

02

03

04

05

06 wk 19

07

08

09

10

11

12

13 wk 20

14

15

16

17

18

19

20 wk 21

21

22

23

24

25

26

27 wk 22

28

29

30

31

01 jun

02

03 wk 23

04

05

06

07

08

09

10 wk 24

11

12

13

14

15

16

17 wk 25

18

19

20

21

22

23

24 wk 26

25

26

27

28

29

30

 1. april 2024
 2. Digitale routeplanner heeft nu een locatiepointer

  Afgelopen maanden is een veel gewenste nieuwe functionaliteit aan de routeplanner toegevoegd. Er is nu een locatiepointer in de routeplanner die de locatie van de gebruiker aangeeft op de kaart. Hierdoor kun je sneller zien waar je bent, welke routes er in de buurt zijn en vanaf waar je eigen route moet beginnen. Bekijk hier de routeplanner.

 3. Campagne zakelijke markt van start!

  Op 1 april is onze jaarlijkse campagne voor de zakelijke markt van start gegaan. Gedurende twee maanden zullen we zakelijke locaties op de Veluwe promoten, met als campagneboodschap ‘vergaderen in het groen’. Deze campagne omvat onder andere een digitaal magazine op Events.nl, een advertentie in Publique en branded content op AD.nl. We kijken uit naar een succesvolle periode!

 4. Update nieuwe website

  De afgelopen weken zijn druk geweest met het ontwerp van de nieuwe Veluwe website, wat heeft geresulteerd in een design waar we erg trots op zijn! In de tussentijd is de developer begonnen met het bouwen van de achter- en voorkant van de website. Ook de content op de website zal opgeschoond en vernieuwd worden om nog beter aan te sluiten op de informatiebehoefte van de bezoekers, daar gaan we nu mee aan de slag. Check een up to date roadmap in de afbeelding.

 5. Bij de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Destinatie Nederland op 9 april in Nieuwspoort Den Haag stond de toekomst van de duurza

  Bij de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Destinatie Nederland op 9 april in Nieuwspoort Den Haag stond de toekomst van de duurzame bezoekerseconomie in 2050 centraal. Experts en Kamerleden spraken er over de uitdagingen die op ons afkomen, zoals de vergrijzing, arbeidskrapte en schaarste aan ruimte. Tijdens deze dag werd met diverse expert en kamerleden het belang van een nationale strategie voor toerisme besproken. Meer lees je hier.

 6. Gestart met adverteren op Pinterest

  Op 24 april zijn we gestart met het adverteren op Pinterest, een redelijk nieuwe manier van adverteren met nog weinig concurrentie, waardoor de CPC (kosten per klik op link) relatief laag uitvalt. Benchmark 0,80 cent in verhouding tot de Veluwe advertenties van 0,20 cent.

 7. Welkomstborden Gemeente Epe geplaatst

  Gemeente Epe heeft zich als volgende gemeente aangesloten bij de welkomstpanelen in Veluwestijl. De belangrijkste toegangswegen van de gemeente zijn nu voorzien de nieuwe panelen. Hierop zijn afbeeldingen te zien van het moois wat gemeente Epe te bieden heeft.

Klik op een blok voor meer info

Veluwe in de media

Persuitingen

 • 100pmagazine.nl - 6x Leuke uitjes met de hele familie

  B2C 11 april 2024
 • Nieuws.nl - Ontdek markante plekken op en rond de Veluwezoom bij belevingsobjecten

  B2C 12 april 2024
 • id.nl - Ontdek de Hanzesteden op de Veluwe per e-bike

  B2C 13 april 2024
 • kleinewereldreiziger.nl - Weekendje Veluwe? Tips voor een complete vakantie!

  B2C 18 april 2024

Publicaties en bereik

Persuitingen

 • Aantal publicaties 5 publicaties
 • Potentieel bereik 3,9 miljoen

Websitebezoek

Het aantal paginaweergaven per maand van de betreffende website.

Online advertenties

>